Мітингувальники залишилися на ніч у наметовому містечку біля Верховної Ради України. Прихильники екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі готувалися до можливих нових спроб розігнати протестну акцію.

Сам Саакашвілі прибув на вечірнє віче із півгодинним запізненням у супроводі охоронців і дружини, передає ТСН.

Читайте такожУ центрі Києва пройшло віче Саакашвілі і його прихильників (відео)

Відео дня

Замість гучних політичних заяв він почав виправдовуватися щодо звинувачень у співпраці з олігархом Курченком і російському фінансуванні своєї діяльності. Протягом його виступу на сцену кілька разів демонстративно передавали пакети з продуктами та гроші.

"Протягом цілого дня люди несли гроші. Сьогодні прийшла жінка – в цій сумці принесла тисячу доларів", - оголосив лідер акції. 

Його слухали від 700 до 1000 прихильників. Поряд чергували правоохоронці та пожежники. Учасники акції наголосили на тому, що лишаються ночувати в наметах, як нібито й сам Саакашвілі, котрий після виступу пішов зі сцени.

Активісти ж протягом дня готували територію до можливих атак з боку правоохоронців. Та наголошували, що їхня політична активність має мирний характер, а на силовиків минулої ночі нападали не вони, а невідомі провокатори.