Сьогодні депутати разом з надбавками отримують близько 16 тис. грн / фото УНІАН

Народні депутати після підвищення окладів отримуватимуть близько 30 тис. грн.

Про це УНІАН повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи ВР Павло Пинзеник, коментуючи ухвалення постанови про фінансове забезпечення діяльності депутатів.

Читайте такожРада продовжила до 2021 року безмитне ввезення імпортних пасажирських літаків

Відео дня

Він зазначив, що йдеться про те, що рядові члени парламентських комітетів отримуватимуть оклад у розмірі близько 16 тис. грн, а разом з надбавками – близько 30 тис. грн.

За словами Пинзеника, для голів комітетів та керівництва парламенту ці нарахування будуть більшими.

Він зазначив, що на сьогодні депутати разом з надбавками отримують близько 16 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 грудня, Верховна Рада ухвалила постанову про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів (№7172), якою прирівняла посадові оклади депутатів до окладів урядовців.

Проектом постанови посадові оклади народних депутатів встановлено на рівні посадових окладів членів Кабінету міністрів, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Під час обговорення проекту постанови Пинзеник заявляв, що "відповідно до положень 33-ї статті закону про статус депутата, народному депутату Верховна Рада встановлює щомісячний посадовий оклад. Надбавки до такого окладу здійснюються у розмірі, встановленому для членів Кабінету міністрів. Він додав, що депутат у питаннях матеріального, соціального і побутового забезпечення прирівнюється до члена уряду.

Постанови має набути чинності з дня прийняття та застосовується з 1 жовтня 2017 року.

У супровідних до проекту постанови документах зазначається, що дотепер посадовий оклад депутата в залежності від посади, яку він обіймає в керівництві Верховної Ради та її органах, визначається на підставі розпорядження голови ВР від 9 вересня 2005 року.

«Посадовий оклад для народного депутата – члена комітету у розмірі 6109,0 грн був встановлений на рівні посадового окладу члена Кабінету міністрів України», - сказано у документі.