Федеріка Могеріні / REUTERS

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявляє, що політика невизнання незаконної анексії Криму залишається незмінною.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це вона повідомила у п'ятницю на прес-конференціі по завершенню засідання Ради Асоціації Україна-ЄС.

Читайте такожВ окупованому Криму знову проводять обшуки у кримських татар

Відео дня

"Ми використали цю можливість, щоб повторити про свою політику невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя. Ми також засуджуємо триваючу мілітаризацію кримського півострова та погіршення ситуації у сфері прав людини, що включає заборону на діяльність кримськотатарського органу самоуправління та переслідування тих, хто не визнає нелегальну анексію", - сказала Могеріні.

Високий представник нагадала, що ЄС "не так давно реагував публічно на всі такі випадки".

"Ми також повторюємо наш заклик негайно звільнити всіх українських громадян, які нелегально утримуються в незаконно анексованому Криму та в Росії", - наголосила вона.

Могеріні запевнила, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман завжди може розраховувати на допомогу Євросоюзу у проведенні реформ.