У головний офіс

В офісі найбільшого оператора мобільного зв'язку «Київстару» податкова поліція провела обшук за підозрою в несплаті податків у сумі майже 1,5 млрд грн, повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook президент компанії Петро Чернишов.

«Сьогодні вранці до нас у головний офіс прийшло близько трьох десятків податкових поліцейських. Проникли через охорону всією ось такою бригадою, просто розставивши наш турнікет, і пред'явили нам постанову Шевченківського районного суду м.Києва про дозвіл провести обшук нашого офісу», - написав він.

За його словами, поліція шукала три договори, які укладені ще минулим керівництвом компанії і вже припинили дію, і кілька десятків додаткових документів до них.

Відео дня

Читайте такожВ НАБУ заперечили вилучення в Мін'юсті документів щодо позову проти "Роснефти"

Чернишов зазначив, що протягом двох років йде суд за позовом ДФС України до «Київстару» про несплату майже 1,5 млрд грн до бюджету України.

«Ми ніколи не відмовлялися надавати документи і відвезли в суд цілу вантажівку (це не жарт!) доказів. Проте суд вирішив це недостатнім і 26.12.2017 р., нічого нам не сказавши, дав податковим інспекторам дозвіл на обшук і вилучення документів», - зазначив Чернишов.

Як повідомляв УНІАН, компанія "Київстар" у третьому кварталі 2017 року сплатила 1,4 млрд грн податків і відрахувань, а за 9 місяців минулого року - 3,5 млрд грн.

7 грудня набув чинності закон про обов'язкову відеофіксації під час проведення обшуків (№ 2213-VIII), який називають "маски-шоу стоп".

Закон, зокрема, запроваджує обов'язкову відеофіксацію під час обшуків, як і при розгляді клопотань слідчим суддею. Відеозапис повинен бути невід'ємним додатком до протоколу обшуку. У тексті закону сказано, що норми про використання в ході судового розгляду відеозаписуючої техніки набудуть чинності з 1 січня 2019 року.

Компанія «Київстар», заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу до Інтернет.

Кількість абонентів мобільного зв'язку оператора становить 25,4 млн користувачів. Акціонером «Київстару» є холдинг з російським корінням VEON (до 2017 року VimpelCom).