У Національному антикорупційному бюро України почали службову перевірку щодо свого позаштатного співробітника, який занадто відверто поспілкувався з пресою.

Як заявив антикорупційний прокурор Назар Холодницький, такі дії співробітників слідчого органу є неприпустимими, йдеться в сюжеті ТСН.

Фігурантом скандалу став Євген Шевченко, якого нещодавно розсекретили, і той майже відразу дав велике інтерв'ю одному з інтернет-видань. У ньому чоловік розповів деталі свого співробітництва з бюро.

Читайте такожПеремир'я силовиків: Луценко заявив про домовленість із Ситником публічно не атакувати ГПУ та НАБУ

Холодницький вважає, що такі публікації шкодять роботі всіх правоохоронних органів. "Ми глибоко стурбовані черговим таким витоком інформації. Це ще раз підтверджує, що в НАБУ є системні проблеми з таємницею слідства. Якщо так будуть діяти далі, то Антикорупційна прокуратура не матиме іншого виходу, як забрати всі справи з НАБУ, залучати інші правоохоронні органи і доводити їх до кінця", - пригрозив керівник САП.

Після перевірки слідчі планують відкрити кримінальне провадження, однак сам Шевченко у своїй відвертості нічого поганого не бачить. "Були певні причини, за якими я дав це інтерв'ю. Я зараз не можу про ці причини говорити, але з часом суспільство дізнається", - пообіцяв він.

Як відомо, 1 грудня в Генпрокуратурі заявили про виявлення в приватному будинку «таємного офісу» НАБУ, де незаконно зберігалася документація з грифом «секретно». 4 грудня в ГПУ повідомили, що запросили на допит агентів НАБУ Катерину Сікорську і Сергія Титенкова, які фігурують у кримінальному провадженні за фактом провокації хабара співробітнику міграційної служби.