Йованович: Ні про який тиск не може бути і мови / фото nabu.gov.ua

США не мають впливу на роботу Національного антикорупційного бюро України. Про це американський посол у Києві Марі Йованович заявила в інтерв'ю програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1", яке вийшло в ефір 1 лютого.

Читайте такожЛуценко визнав, що публічність конфлікту ГПУ та НАБУ була помилкою

"Я можу вам сказати відверто, що багато хто просив вплинути на НАБУ так чи інакше – ми цього не робимо. Адже наші інстанції так не працюють. І ми вважаємо, що так не повинна працювати правоохоронна система в Україні. Ні про який тиск або вплив не може бути й мови. Якби ми почали впливати, то саме існування такого антикорупційного органу як НАБУ підпало б під сумнів", – пояснила вона.

Відео дня

Йованович додала, що США надали НАБУ ресурси для проведення тренінгів співробітників.

Посол прокоментувала публікації ЗМІ про закриту зустріч послів країн "Великої сімки"з керівниками НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у грудні 2017 року, на якій ці відомства нібито було розкритиковано.

"Насправді зустріч була саме для того, щоб особисто дізнатися від голів НАБУ і САП про їхнє розуміння ситуації і як рухатися далі. Зустріч була саме засвідченням підтримки антикорупційних структур. Тому, я думаю, було спотворення інформації", – сказала Йованович.

Дипломат запевнила, що не часто спілкується з керівниками НАБУ і САП Артемом Ситником та Назаром Холодницьким, оскільки в посольстві для цього є спеціальний персонал, який обговорює лише "технічну допомогу".