Екс-міністр часів Януковича скуповує бурштинові землі / фото УНІАН

Поки Миколу Злочевського в Україні звинувачували в незаконному збагаченні, він став власником сотень гектарів бурштинової землі.

"Гроші" розповіли подробиці перетворення газового короля на бурштинового барона.

Він був одним із найбільш утаємничених міністрів часів Януковича, який мав усе: розкішні маєтки, політичний вплив, налагоджений бізнес. За словами експертів, Злочевський був довіреною особою, яка входила в найближче коло прийняття рішень, а також був відповідальним за такий "жирний" напрям, як надра.

Читайте такожСАП оскаржила відмову суду розглядати справу про скасування ліцензій на видобуток газу фірмами екс-міністра Злочевського - ЗМІ

Після Майдану він втік з країни і був оголошений в розшук, однак восени минулого року Злочевського з розшуку зняли. І тепер він повертається: минулого тижня опального регіонала бачили в Києві.

"Злочевський не просто хоче відбилитися, а хоче знову стати гравцем в українській політичній та економічній діяльності. Те, що Злочевський домовлявся з представниками теперішньої влади про те, щоби припинити по ньому переслідування і він міг стати "білою людиною" навіть не секрет", - каже політичний експерт Олександр Солонтай.

"Гроші" довідалися про новий бізнес Злочевського: він нібито збирається видобувати в країні бурштин.

"Його бізнес успішний і за Януковича, і тепер. І до шалених грошей з видобутку українського газу невдовзі може ще додатися і бурштиновий клондайк". - йдеться в сюжеті.

Детальніше дивіться в сюжеті програми "Гроші".