Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН заявляє, що його не влаштовує нинішній рівень фінансування Збройних Сил України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЛИТВИН сказав на прес-конференції у Севастополі.

За його словами, «треба припинити експерименти над військовим відомством, а для цього треба припинити війну політиків, для початку - на рівні Президента і прем’єр-міністра України».

Відео дня

По-друге, сказав спікер, слід «прислухатися до моєї пропозиції, до мого заклику, що потрібно не перегукуватися як погані сусіди через високий паркан, а очевидно, проводити діалог».

За словами В.ЛИТВИНА, він пропонував такий діалог, а місцем його проведення - Верховну Раду України. «Щоб ми спільно дали оцінку тому, у якому стані перебуває країна і конкретні сфери життя нашої держави. А потім визначитися, що ми будемо робити, а після цього сказати, хто це буде робити, і почали врешті-решт працювати».

Як зазначив голова ВР, він як член РНБО має «вичерпну інформацію, в якому стані перебуває українська армія». На думку В.ЛИТВИНА, «складний стан. І скільки б рішень не приймали з приводу того, що треба збільшити фінансування, якщо немає спільної позиції з Кабінетом міністрів України, якщо немає підтримки у Верховній Раді, це залишиться просто побажанням або одним з механізмів чи важелів для політичного протистояння».

Тому, як сказав В.ЛИТВИН, він переконаний, що на наступний рік бюджет ЗСУ має бути реальним.

Разом з тим, він зазначив: «Якщо виходити з пропозиції, яка подана нашими військовими і силовими структурами, а це десь у межах 60 млрд. грн., я думаю, ця сума є надзвичайно складною і майже непідйомною для українського бюджету на наступний рік».