Суд продовжив колишньому начальнику Головного управління кримінального розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію ПУКАЧУ ще на два місяці термін перебування під вартою.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України, разом з тим не уточнивши, який саме суд виніс відповідну постанову.

У Генпрокуратурі висловили сподівання, що впродовж вказаного терміну слідство буде закінчено. Водночас у ГПУ не виключають, що "за необхідністю цей строк може бути подовжений у встановленому законом порядку в межах строків, визначених ст.156 Кримінально-процесуального кодексу України", яка передбачає можливість терміну арешту до 18 місяців.

Відео дня

Однак, як запевнили в Генпрокуратурі, "у будь-якому випадку слідство буде закінчено в ці строки в повному обсязі на підставі отриманих доказів, встановлення всіх обставин злочину тощо".

Довідка УНІАН. О.ПУКАЧА було затримано 21 липня ц.р. у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області.

Після його затримання заступник голови СБУ Василь ГРИЦАК повідомив, що О.ПУКАЧ назвав замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе і пообіцяв показати слідчим місце, де знаходиться голова журналіста.

Убивство Г.Гонгадзе було скоєно восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія КОСТЕНКА, Миколу ПРОТАСОВА та Олександра ПОПОВИЧА, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. О.ПУКАЧ, який також є обвинувачуваний в цій справі, перебував у розшуку.