Сергій СОБОЛЄВ
Координатор Всеукраїнських народних зборів, народний депутат від БЮТ Сергій СОБОЛЄВ позитивно оцінює сьогоднішню Постанову Кабінету міністрів «Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Блоку Юлії Тимошенко, на думку С.СОБОЛЄВА, цим кроком уряд адекватно відреагував на загальноукраїнську суспільну ініціативу з формування Народних зборів, яка сьогодні стрімко поширюється на регіональному рівні після проведення Всеукраїнських народних зборів у місті Києві 22 жовтня 2009 року. Нині до ініціативи Народних зборів долучилися вже сотні громадських організацій та об’єднань в усіх куточках України, зазначив депутат.

Одним з ключових завдань Народних зборів, заявив С.СОБОЛЄВ, є подолання таких актуальних проблем сьогодення, як: безконтрольність влади і її відчуженість від громадян, відстороненість суспільства від прийняття владою управлінських рішень. Усі ці проблеми можуть бути подолані лише шляхом повернення до першооснови демократії – реального народовладдя, наголосив він.

Відео дня

А отже, на переконання С.СОБОЛЄВА, Кабінет міністрів України сьогодні продемонстрував готовність розпочати справді революційний процес, спрямований на зміцнення в країні ефективного громадянського суспільства. Адже завдяки прийнятій сьогодні урядовій постанові українська громадськість отримує унікальну можливість брати безпосередню участь у формуванні та реалізації державної політики, підкреслив депутат.

Формування Громадської ради, про яке йдеться у постанові Кабінету міністрів, є, на думку С.СОБОЛЄВА, важливим кроком до демократичного механізму державного управління, відкритого для суспільства і підконтрольного громадянам.

Адже Громадська рада, по суті, є представницьким органом громадськості, уповноваженим впливати на прийняття життєво важливих управлінських рішень, додав С.СОБОЛЄВ, висловивши думку, що сьогодні країна зробила дуже важливий крок до реальної демократії.