Лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО обіцяє об’єктивно розслідувати всі підпали партійних офісів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ЛУЦЕНКО повідомив у неділю на прес-конференції в Івано-Франківську, відповідаючи на запитання про підпал офісу Партії регіонів в Галичі Івано-Франківської області. «В Україні, на жаль, відбулося ряд підпалів партійних офісів Партії регіонів. - сказав міністр. – Нині ми об’єктивно розслідуємо, чи ці підпали відбуваються хаотично чи сплановано. В мене складається враження, що це спланована робота. Але розслідування буде об’єктивним, як би я «не любив» ЯНУКОВИЧА».

Міністр також запевнив, що вибори в Україні відбудуться спокійно і без ексцесів. «Міліція все зробить, аби вибори пройшли спокійно. Я це вам гарантую», - наголосив Ю.ЛУЦЕНКО. – Хоча певна тривога є». За словами міністра «грошові мішки» не заспокояться, і намагатимуться підкупити виборців чи сфальсифікувати результати. Як приклад, він назвав дострокові вибори до Тернопільської облради, коли були виявлені бюлетені у п’яти селах, які проголосували за регіоналів, видані і підписані «однією рукою». «На жаль, до відповідальності притягнуті стрілочники», - сказав він.

Відео дня

Водночас про випадок з офісом у Галичі, міністр повідомив, що немає повної інформації. «Я проясню цю ситуацію, якщо матиму зустріч начальником міліції», - сказав міністр.

Як повідомили УНІАН у Центрі зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області, Галицький райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом підпалу партійного офісу за статтею «хуліганство».