Минулої п’ятниці Віктор Пінчук третій рік поспіль організував ланч для учасників Усесвітнього економічного форуму, який став єдиним українським заходом у Давосі.

Уже в день заходу Пінчук оголосив про зміну формату, бо для такої кількості людей (цього року до Пінчука записалися аж 300 осіб - три роки тому він починав  з 35 запрошених) не вистачало ні столів, ні квадратних метрів ресторану, пише Українська правда. Тому їжу гостям запропонували на фуршеті перед початком, а сам ланч провели у вигляді конференції. У підсумку 14 пляшок горілки, привезених з Києва, залишилися невипитими...

Янукович у Давосі засвітив свого американського політтехнолога (фото)На цей ланч несподівано завітала зовсім міфічна фігура. Це був... Пол Манафорт, американський консультант Януковича, якого раніше ніхто не бачив, але про якого всі чули.

Відео дня

Привітавшись за руку з начальником охорони прем’єра, Манафорт пройшов у фуршетну кімнату. На питання відповідати відмовився короткою фразою: "Я – непублічна фігура".

А хвилин через десять можна було бачити, як Манафорту потиснув руку Ахметов, який, власне, і рекретував цього американця півтора роки тому.

На пряме питання "Української правди", чи визнає він Манафорта своїм політтехнологом, Ахметов відповів інакше: "Це – мій друг!"