Кандидат у президенти, чинний прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що раніше не пішла у відставку, бо все одно їй би довелося протягом тривалого часу виконувати обов’язки глави уряду.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Інтер".

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, велика помилка говорити, що зараз у глави уряду найбільша влада у країні. "Сьогодні прем’єр-міністр управляє невеликою частиною уряду... Я можу сказати, що я управляю приблизно однією третиною уряду, яку я призначала за квотою, яка була у нашої фракції", - сказала вона.

Відео дня

Ю.ТИМОШЕНКО нагадала, що інша частина уряду формувалася за квотами інших політичних сил коаліції. Тому, за її словами, деяких інших міністрів збирає на наради Президент України Віктор ЮЩЕНКО, і "вони мають окремі директиви".

Також Ю.ТИМОШЕНКО висловила певні зауваження і щодо більшості у Верховній Раді.

"Більшість у парламенті після реформи Конституції – це взагалі аморфна структура, аморфне утворення, яке кожен день переміщується то вправо, то вліво", – сказала вона.

Ю.ТИМОШЕНКО зазначила, що для уникнення відповідальності за стан справ вона, звичайно, могла б піти у відставку, але Конституція України передбачає, що уряд не може самостійно піти у відставку. "Якщо уряд сам іде у відставку, або його відправляє парламент, то він все одно залишається виконувати свої обов’язки аж до того часу, поки не буде створена нова коаліція, і нова коаліція не дасть нові кандидатури прем’єра і міністрів Президенту України", - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Разом з тим, вона упевнена, що її дії були єдино можливими у такій ситуації. "Кинути країну в цей важкий момент і просто залишити кабінети у той час, коли немає коаліції і немає можливості ввести інших людей, на мій погляд, було би просто нечесно для країни", - пояснила вона.