Комуністи хочуть, щоб Гриценко вчинив як вихованець ПентагонуКомуністична партії України вимагає від міністра оборони Анатолія ГРИЦЕНКА представити звіт про результати свого дворічного перебування на посаді міністра.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі партії.

«На нашу думку, сьогодні А.ГРИЦЕНКО повинен не констатувати факт неготовності української армії до виконання покладених на неї завдань, лицемірно нарікаючи на недостатність фінансування очолюваного ним відомства, а представити громадськості детальний звіт про результати свого дворічного перебування на посаді міністра оборони», йдеться в повідомленні. При цьому, як відзначають комуністи, «необхідно враховувати, що впродовж півтора років А.ГРИЦЕНКО перебував саме у складі “помаранчевих” урядів за цілковитого заступництва з боку Верховного головнокомандуючого – Президента ЮЩЕНКА».

Відео дня

«А якщо міністр нездатний навести порядок у своєму відомстві, він, за законами офіцерської честі, як це прийнято у тому числі і в середовищі пентагонівських вихованців, повинен подати у відставку», - наголошується в заяві партії.

Компартія переконана, що «нинішній плачевний стан озброєнь і військової техніки, що їх має у своєму розпорядженні українська армія, як і Збройних сил загалом, - результат антинародної діяльності всіх попередніх урядів пострадянської України і її трьох президентів».

Комуністи відзначають, що «впродовж 15 років незалежності дії вищих державних чиновників були послідовно спрямовані на руйнування військового потенціалу країни, що виразилось у відмові від ядерного озброєння, повній ліквідації стратегічної авіації, катастрофічному скороченні військово-морського флоту і чисельності особового складу Збройних сил, безконтрольному розпродажі власності Міноборони». Це, за словами членів КПУ, «завжди відбувалося всупереч національним інтересам України, і було продиктоване лише прагненням українського керівництва догодити заокеанським “доброзичливцям”.

Прес-служба наголошує, що після приходу до влади Віктора ЮЩЕНКА ситуація в армії не лише не поліпшилась, а й суттєво погіршилась.

«Президент В.ЮЩЕНКО спільно зі своєю “помаранчевою” командою взяв рішучий курс на втягування України в НАТО, а, отже, основна увага урядів Юлії ТИМОШЕНКО і Юрія ЄХАНУРОВА, членом яких був і міністр оборони Анатолій ГРИЦЕНКО, зосередилася на проведенні інформаційних кампаній, направлених на пропаганду НАТО серед військовослужбовців, що зажадало залучення для цих цілей значних фінансових ресурсів», - йдеться в повідомленні прес-служби. Крім того, наголошується, що планувалося, що в майбутньому безпеку України “забезпечуватиме” саме Альянс, а необхідність розвитку власної військової потужності обмежувалася підготовкою декількох боєздатних підрозділів для участі в збройних конфліктах за рубежем.