Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що рішення уряду Миколи АЗАРОВА про скасування рішення щодо надання резиденції "Межигір’я" статуса заповідника є ознакою безпрецедентної зневаги до власної країни.

Відповідний коментар Ю.ТИМОШЕНКО розміщений на її офіційному сайті.

"Що тут можна ще сказати? Здається і так всім все ясно. Але, найголовніше: незважаючи на вчорашню постанову уряду АЗАРОВА, "Межигір’я" все ж залишиться в історії України заповідником... Заповідником абсолютного хамства, паталогічної жадібності і безпрецедентної зневаги до власної країни, до людей... А справедливість... Справедливість зачекає. Сподіваюся, недовго", - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

На її думку, рішення уряду М.АЗАРОВ також свідчить про те, яку програму новообраний Президент країни почав реалізувати.

"Нарешті Віктор ЯНУКОВИЧ розпочав виконувати свою програму "Україна для людей". І вся країна побачила, для яких саме людей. Почати, він, як водиться, вирішив з себе. Уряд АЗАРОВА скасував попередню постанову нашого уряду про надання "Межигір’ю" статусу державного історико-культурного заповідника. Інакше кажучи, державну резиденцію "Межигір`я", що за площею майже дорівнює Монако, вчора було повернуто ЯНУКОВИЧУ", - додала лідер опозиції.

"Свого часу, під час проведення президентської виборчої кампанії, деякі люди радили мені: навіщо ти тиснеш на ЯНУКОВИЧА у питанні "Межигір’я"? – Ти уявляєш, що буде, коли він вийде на прес-конференцію і публічно відмовиться від резиденції? – Це ж відразу дасть йому додатково 10% голосів... Але я досить добре вивчила психологію таких людей і знала, що з цього боку жодної загрози не існує. ЯНУКОВИЧ скоріше відмовиться балотуватися на посаду Президента, аніж від ласого шматка землі", - переконана Ю.ТИМОШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, уряд М.АЗАРОВА на засіданні 7 квітня скасував рішення попереднього складу Кабінету міністрів від 16 вересня 2009 року щодо прийняття постанови про державний історико-культурний заповідник "Межигір’я".

"Скасовано протокольне рішення, там не було ні постанови, ні розпорядження Кабінету міністрів. Там не було ніякого нормативного акту прийнято на той час, просто була напружена ця ситуація у політичному руслі, і тоді не було прийнято ніякої постанови", - сказав міністр охорони навколишнього природного середовища Віктор БОЙКО.

У свою чергу, перший віце-прем’єр-міністр України Андрій КЛЮЄВ додав, що рішення уряду Ю.ТИМОШЕНКО скасовано як незаконне. "Це просто був популізм", - зауважив він.

Довідка УНІАН. 26 серпня 2009 року уряд Ю.ТИМОШЕНКО прийняв рішення про повернення у державну власність резиденції "Межигір’я", де проживає екс-прем`єр-міністр, лідер Партії регіонів, нинішній Президент України В.ЯНУКОВИЧ. Уряд доручив Міністерству юстиції подати позов до суду з приводу повернення резиденції "Межигір’я" в державну власність.

У свою чергу, В.ЯНУКОВИЧ заявив, що на законних підставах проживає у приватному будинку на території резиденції "Межигір’я".

16 вересня Кабінет міністрів надав території резиденції "Межигір`я" статус історико-культурного природного заповідника.