Міністр закордонних справ Костянтин ГРИЩЕНКО заявляє, що Україна відбулась як демократична держава, «що підтвердили останні президентські вибори». На цьому він наголосив під час виступу на ювілейному самміті «Спільноти демократій» - зустрічі високого рівня країн-учасниць, що проходила в польському Кракові.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, К.ГРИЩЕНКО зазначив, що зараз в українському суспільстві «йде процес закріплення громадянських свобод як пріоритетної цінності для більшості громадян». «Цей тренд буде тим стійкішим, чим більше в політиці та інших сферах суспільного життя буде молоді, що є головним носієм відповідних цінностей», - підкреслив міністр.

Він також запевнив присутніх, що в Україні «немає жодних проблем із свободою слова, а політики, як з числа причетних до влади, так і з опозиційного табору, частіше, ніж в інших розвинених демократичних країнах, беруть участь у ток-шоу в прямому ефірі, які за популярністю переважають інші телевізійні програми».

Відео дня

Самміт в Кракові відвідали делегації з більш ніж 50 країн. Серед учасників зустрічі державний секретар США Хілларі КЛІНТОН, міністри закордонних справ Польщі, Швеції, Канади, Чорногорії, Уругваю, Монголії, Литви, Кенії, Грузії та інших країн з усіх континентів.