Для обговорення питання про створення Коаліції демократичних сил голова Соціалістичної партії України Олександр МОРОЗ та лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО пропонують Президенту України Віктору ЮЩЕНКУ зустрітись не пізніше 5 травня.

Про це сказано у відкритому листі О.МОРОЗА і Ю.ТИМОШЕНКО до Президента України, переданому УНІАН прес-службою СПУ.

Вони констатують, що на виборах 26 березня “більшість виборців підтримали партії (блоки) демократичного спрямування (БЮТ, НСНУ, СПУ)”, що, на думку політиків, дає можливість спільно з Президентом забезпечити демократичний розвиток держави, продовжити реалізацію Програми Президента України “Десять кроків назустріч людям”.

Відео дня

“Як відомо, - нагадують О.МОРОЗ і Ю.ТИМОШЕНКО, - наші політичні сили чітко висловились за створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України в складі фракцій БЮТ, НСНУ, СПУ”. Лідери БЮТ і СПУ вважають, що “243 народних депутати України, що обрані за списками названих партій (блоків) у Верховну Раду, можуть досить швидко створити таку більшість та призначити уряд”.

Вони наголошують на своїй позиції, яка полягає в тому, що “в інтересах України має бути налагоджена тісна співпраця Коаліції демократичних сил та призначеного нею уряду з Президентом України”.

З метою обговорення питань стратегії розвитку України, формування Коаліції демократичних сил, призначення нового складу уряду, відпрацювання процедур співпраці Коаліції з Президентом України О.МОРОЗ та Ю.ТИМОШЕНКО вважають за необхідне започаткувати неперервний діалог між лідерами БЮТ, НСНУ, СПУ та Президентом України.

Для обговорення названих проблем О.МОРОЗ і Ю.ТИМОШЕНКО пропонують главі держави зустрітись не пізніше 5 травня 2006 року.

Також вони зазначають, що “спроба організувати таку зустріч через Секретаріат Президента України результату не дала”.

Як повідомляв УНІАН, 19 квітня прес-секретар Президента Ірина ГЕРАЩЕНКО заявила, що В.ЮЩЕНКО не втручатиметься в переговорний процес по створенню коаліції у Верховній Раді України, оскільки це не є його функцією.

Сьогодні В.ЮЩЕНКО відбув з дводенним робочим візитом до Литви.