Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів БЮТ Микола ТОМЕНКО заявляє, що влада Черкаської області застосовує всі методи впливу, щоб не допустити "Батьківщину" до виборів у Чорнобаївському та Золотоніському районах.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі віце-спікера.

За словами М.ТОМЕНКА, він ніколи не приховував, що Черкащина - його мала батьківщина, і він активно проводив свою роботу на цій території.

Відео дня

"Влада, розуміючи, що нелегко буде там досягнути значних результатів на місцевих виборах, кинула всі свої сили, аби завадити перемозі партії "Батьківщина", - заявив віце-спікер.

Зокрема, за його словами, місцева влада погрожує звільненням з посад директорам шкіл та керівникам комунальних господарств, якщо вони відмовляться вступити у лави Партії регіонів.

"Навіть після такої тотальної зачистки стало зрозуміло, що результат у 50%-70% Партії регіонів, який поставив перед собою губернатор Черкащини, не може бути реалізований", - сказав М.ТОМЕНКО.

За його словами, тому знайшовся інший метод - "нагло зняти з реєстрації в двох районах партію "Батьківщина".

Віце-спікер зауважив, що з одного боку його це тішить, оскільки ще жоден Президент та губернатор його "так не боялися", щоб, застосовуючи весь адмінресурс, доходити до зняття партії з виборів, але з іншого боку в жодній демократичній країні такі дії є неприпустимими.

"Я, звичайно, дякую Президенту та його команді за таку увагу до себе, але рекомендую не присилати на Черкащину таких начальників. В народі говорять, що поважають тих, кого бояться", - сказав М.ТОМЕНКО.

Віце-спікер наголосив, що такими методами місцевій владі надалі буде важко працювати, навіть якщо зняти всю опозицію з виборів.

"Не виборами закінчується життя, і коли місцевій владі Черкащини не довіряє більше 80% (населення), то їй буде важко реалізовувати програму Президента", - переконаний М.ТОМЕНКО.