Святослав Піскун  Народний депутат України від Партії регіонів, колишній генеральний прокурор Святослав ПІСКУН наголошує, що Генеральна прокуратура повинна бути поза політикою.

Про це С.ПІСКУН заявив у коментарі УНІАН з приводу внутрішньополітичної кризи, що склалася сьогодні у відносинах між гілками влади.

Підкресливши, що ніяка політична ситуація не повинна впливати на щоденну кропітку роботу Генпрокуратури по розкриттю злочинів і реагуванню на порушення законів, С.ПІСКУН зазначив: “Наскільки мені відомо, зараз прокуратура якраз займає таку нейтральну позицію, вона не втягується у політичне протистояння, тому мені здається, що так треба поводити себе і надалі”.

Відео дня

У цьому контексті С.ПІСКУН назвав такою, що не відповідає дійсності, інформацію, яка була розповсюджена сьогодні газетою “Известия в Украине”, де йому, зокрема, приписувалися слова, що “МЕДВЕДЬКО перейшов на бік ЮЩЕНКА”.

“Це спотворена інформація, і я такого інтерв’ю нікому не давав. Взагалі я не давав інтерв’ю “Известиям в Украине”, - заявив С.ПІСКУН.

За його словами, він давав інтерв’ю центральній редакції цієї газети у Москві, яке вийшло і є в електронному варіанті в Інтернеті, і в якому йдеться, що прокуратура не повинна бути заангажована політиками. “Це було моє оригінальне інтерв’ю. А те, що сьогодні, на превеликий жаль, вийшло в “Известиях в Украине” – це не відповідає дійсності”, - наголосив С.ПІСКУН.

З приводу самої політичної ситуації, яка склалася у державі, С.ПІСКУН заявив, що сьогодні він хоче звернутися до членів Конституційного Суду України і закликати їх прийняти законне, відповідальне рішення. “Якщо ще й Конституційний Суд не зможе встановити законність у цій країні і пояснити, що сьогодні відбувається з точки зору дотримання вимог Конституції, - Україна може провалитися у провалля беззаконня”, - зазначив екс-генпрокурор.