Заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО вважає, що нинішня дискусія стосовно Податкового кодексу ще раз підтвердила необхідність ліквідації податкової міліції та обмеження повноважень податкової адміністрації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі М.ТОМЕНКА, про це він сказав учора під час брифінгу, відповідаючи на запитання, чи підтримає опозиція голосування про ліквідацію податкової міліції.

«Я особисто буду голосувати за ліквідацію податкової міліції», - наголосив М.ТОМЕНКО.

Відео дня

Він нагадав, що був в числі тих, хто пропонував це зробити ще Президенту Віктору ЮЩЕНКУ. «Тому для мене ця позиція послідовна. Якщо В.ЮЩЕНКО цього не зробив, а зараз дійшли висновку, що це треба зробити, то логічно було б це реалізувати тепер», - додав віце-спікер.

М.ТОМЕНКО також зауважив, що, напевно, до такого висновку прийшов і прем’єр Микола АЗАРОВ, який у своєму інтерв’ю «з сумом констатував, що повноваження податкової надзвичайно великі». «Тому сьогодні було б абсолютно правильно ліквідувати податкову міліцію, а все, що стосується податкової адміністрації, звести до формально зрозумілих та загальноприйнятних функцій, а не щоденних перевірок», - підкреслив віце-спікер.