Українські журналісти стали одними з перших представників іноземних медіа, які отримали доступ до Іранського ядерного центру в Тегерані.

Як передає кореспондент УНІАН, з 22 по 28 лютого делегація Національної спілки журналістів України на чолі з секретарем НСЖУ Олегом НАЛИВАЙКОМ перебувала з офіційним візитом в Ісламській Республіці Іран.

У ході поїздки делегація зустрілась з віце-президентом країни Насрін СОЛТАНАХ, міністром закордонних справ Алі Акбаром САЛЕХІ, керівництвом Вищої ради національної безпеки, Міністерства культури та ісламської орієнтації.

Відео дня

Українські журналісти також відвідали провідні підприємства Ірану та науково-дослідні центри. Зокрема, українські журналісти стали одними з перших представників іноземних медіа, які отримали доступ до Іранського ядерного центру в Тегерані.

Крім того, відбулися зустрічі з колегами з провідних ЗМІ Ірану, зокрема, інформаційних агентств «Ірна» та «Прес ТВ», газети «Іран».

Віце-президент Ірану Насрін СОЛТАНАХ під час зустрічі з делегацією НСЖУ підкреслила важливість журналістської роботи та візиту іноземної делегації. «Ваша діяльність дуже важлива в світі, оскільки ви є послами доброї волі. Ви переносите дуже важливу інформацію з одного регіону світу в інший, від одних людей іншим і це дуже важливо для того щоб інформація була чесна і правдива», - наголосила віце-президент.

Поїздка стала можливою в результаті підписання Меморандуму про співпрацю між Посольством Ісламської республіки Іран в Україні та Національною спілкою журналістів України. У делегацію увійшли керівники трьох всеукраїнських та двох регіональних газет, медіахолдингу, а також представники інформаційного агентства та радіо.