Подільський районний суд Києва визнав незаконною постанову прокуратури Подільського району столиці про відмову депутату Верховної Ради від “Народної самооборони” Юрію ГРИМЧАКУ у порушенні кримінальної справи після побиття його головним радником міністра внутрішніх справ Костянтином СТОГНІЄМ.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Народної самооборони» з посиланням на Ю.ГРИМЧАКА.

У прес-службі нагадали, що К.СТОГНІЙ завдав тілесних ушкоджень народному депутату 12 листопада минулого року близько 22.30 біля приміщення студії “ШустерLive”. Ю.ГРИМЧАК звернувся із заявою до прокуратури, але та відмовила у порушенні кримінальної справи. К.СТОГНІЙ заперечував, що бив Ю.ГРИМЧАКА, і заявив, що взагалі його не знає. Пізніше було оприлюднене відео, на якому чітко видно, що саме К.СТОГНІЙ перший кинувся на депутата.

Відео дня

“З постанови про відмову в порушенні кримінальної справи вбачається, що заступник прокурора прийняв рішення, не з`ясувавши та не проаналізувавши всі обставини справи, які могли б повністю розкрити наявні ознаки складу злочину”, - сказано у рішенні суду.

За повідомленням прес-служби, суддя зауважив, що прокурор вислухав свідків з боку К.СТОГНІЯ і з боку Ю.ГРИМЧАКА, але у постанові про відмову в порушенні кримінальної справи не вказав, чому він відкинув свідчення свідків з боку депутата і взяв до уваги лише покази свідків з боку К.СТОГНІЯ. “У зв`язку з чим суд приходить до висновку про однобічність проведеної перевірки”, - сказано у рішенні суду.

Суд вважає, що потрібно провести перевірку всіх недосліджених обставин справи і також опитати свідків, які не є зацікавленими особами.

“Скаргу ГРИМЧАКА Юрія Миколайовича на постанову заступника прокурора Подільського району м.Києва радника юстиції БАЛИТИ Р.І. про відмову в порушенні кримінальної справи від 29.11.2010 року - задовольнити”, - сказано у рішенні суду.

Ю.ГРИМЧАК зауважив, що «це було не рішення прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи, а проста відписка», бо перевірки його заяви не було зроблено. “Коли мені було відмовлено в порушенні справи, то це було трохи дивно з огляду на те, що саме відбулось біля приміщення студії. Вражала і брехня СТОГНІЯ про те, що він мене начебто не чіпав. В судовому засіданні я наводив ті ж самі аргументи, що і в прокуратурі, коли мене опитували. Але тоді нас не почули. Сьогодні ж суд нарешті мене почув”, - заявив народний депутат.