Суд подовжив строк перебування під вартою одному з учасників акцій протесту підприємців проти Податкового кодексу Олександру ЗАПЛАТКІНУ.

Про це громадський діяч Ігор ГАРКАВЕНКО повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, 9 березня Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення ще на один місяць подовжити строк перебування під вартою активіста “податкового Майдану” О.ЗАПЛАТКІНА.

Відео дня

Також І.ГАРКАВЕНКО повідомив, що Печерський райсуд Києва днями переніс засідання у справі іншого учасника Майдану Сергія КОСТАКОВА. Наступне засідання суду має відбутись 18 березня. І.ГАРКАВЕНКО нагадав, що С.КОСТАКОВ перебуває у СІЗО найдовше з усіх затриманих учасників акцій протесту, а саме з 1 грудня 2010 року.

Як повідомляв УНІАН, С.КОСТАКОВ перебуває за гратами за звинуваченням у пошкодженні автомобіля, що був припаркований поблизу Майдану Незалежності, де відбувалися протести підприємців.

3 березня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу І.ГАРКАВЕНКА на рішення суду щодо подовження строку утримання під вартою за звинуваченням у пошкодженні гранітної плитки під час акцій підприємців проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна КАРПАЧОВА під час моніторингу стану додержання прав людини у Київському слідчому ізоляторі на особистому прийомі зустрілася з 36-річним І.ГАРКАВЕНКОМ. Відкритим провадженням Омбудсмана встановлено, що 23 грудня 2010 року І.ГАРКАВЕНКО був затриманий співробітниками Головного управління МВС України у Києві. Того ж дня йому було пред’явлено обвинувачення за частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України – умисне пошкодження майна. Наступного дня Голосіївським районним судом Києва І.ГАРКАВЕНКУ було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Як пояснив сам затриманий, він не має жодного стосунку до пошкодження гранітного покриття на Майдані Незалежності, оскільки прибув з Харкова до Києва лише 25 листопада 2010 року – після встановлення наметового містечка.

1 березня у слідчому ізоляторі на знак протесту І.ГАРКАВЕНКО оголосив безстрокову голодовку.