Колишньому голові Заставнівської райдержадміністрації Михайлу БОЙЧУКУ, двом його родичам та двом охоронцям приватного ставка, які 16 квітня жорстоко побили чотирьох рибалок, прокуратура Чернівецької області пред’явила обвинувачення за ознаками ч. 3 ст. 365 і ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури, чотирьом компаньйонам колишнього голови РДА пред’явлено обвинувачення 28 квітня, а самому М.БОЙЧУКУ - 4 травня.

Чотирьом підозрюваним Шевченківський районний суд Чернівців обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Постановами апеляційного суду ці судові рішення залишено в силі.

Відео дня

М.БОЙЧУК з 22 квітня перебуває на стаціонарному лікуванні у неврологічному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги Чернівців з діагнозом «мікроінсульт».

Водночас у прокуратурі області зауважили, що слідчий, який веде цю справу, «призначив комісійну судово-медичну експертизу реального стану здоров’я підозрюваного. М.БОЙЧУКУ обрано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 50 тис. грн.»

У справі про побиття рибалок проведено огляд місця події, під час якого виявлено та вилучено відстріляну гільзу. За місцем проживання підозрюваних проведено обшуки. За їхніми результатами у М.БОЙЧУКА вилучено шість одиниць зареєстрованої зброї – травматичний пістолет, рушниці та автомат, а ще в одного з підозрюваних – дві рушниці.

Також призначено судово-медичні та комплексні судові психолого-психіатричні експертизи.

21 квітня слідчим обласної прокуратури було внесено постанову про забезпечення усім потерпілим у цій кримінальній справі рибалкам заходів безпеки у вигляді особистої охорони. Однак 28 квітня усі четверо рибалок звернулися з письмовими заявами про «зняття з них заходів безпеки особистої охорони у зв’язку з тим, що їм ніхто не погрожує».

«Досудове слідство у справі триває. Перевіряються інші звернення громадян щодо протиправних, на їхню думку, дій колишнього голови райдержадміністрації. Хід розслідування перебуває на особливому контролі прокурора області», - повідомили у прокуратурі Чернівецької області.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня у райцентрі Заставна четверо озброєних рушницями чоловіків у присутності М.БОЙЧУКА жорстоко побили чотирьох місцевих жителів, які вирішили порибалити на одному з платних ставків «Блакитна нива».

За словами потерпілих, «охоронці ставка» били їх бітами, приковували кайданами до бетонних стовпів, погрожували вбити й опустити тіла на дно ставка, «щоб погодувати риб», а також стріляли з рушниць у повітря, коли заляканим людям дали три хвилини, щоб утекти. Одному з рибалок рушницею вибили зуби. Ще один рибалка до 18 квітня лежав у лікарні з проламаним черепом, проте його виписали з лікарні і «зробили документи, що він вдарився у себе вдома».

19 квітня прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу стосовно М.БОЙЧУКА. Також було порушено кримінальну справу стосовно його брата, зятя і двох охоронців за ст. 27, ч. 3 ст. 365 і ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України.

20 квітня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав розпорядження про звільнення М.БОЙЧУКА з посади голови Заставнівської РДА.