У Чернігові на черговому засіданні Комітету опору диктатурі під загальною заявою про його створення підписалися представники Української народної партії та громадської організації "Жінки Батьківщини".

Як повідомили УНІАН у прес-службі обласної організації ВО "Батьківщина", зараз до складу Комітету опору диктатурі у Чернігові входять 11 політичних партій та 4 громадські організації.

Вже обрано виконавчий орган Комітету – Виконавчий секретаріат. Шляхом голосування до нього увійшли представники ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", УНП, Чернігівської обласної організації роботодавців "Солідарність" та громадського руху "За оновлення країни".

Відео дня

На засіданні визначено формат відзначення 20-ї річниці Незалежності України. Це буде спільне святкування Дня Незалежності України опозиційними силами. План в процесі узгодження, але вирішено, що всі партії і громадські організації будуть проводити спільні заходи окремо від представників влади.

Окрім цього, партії, що входять до Комітету, оголосили, що долучаться до акції проти політичних репресій, яку з початку тижня проводить ВО "Батьківщина" і вже з вихідних поряд з наметами "Батьківщини", встановленими поблизу обласної державної адміністрації на Красній площі, розташують і свої намети.

Як повідомлялося, 15 серпня у Чернігові було створено Комітет опору диктатурі.