Вісьмох активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації Студентське братство військовослужбовці Чорноморського флоту РФ утримують на маяку Сарич, повідомив спікер молодіжної організації Святослав Сірий.

"Коли активісти увійшли на територію маяка і піднялися на вежу Сарича, російські військовослужбовці в силовій формі зібрали їх в рубку чергового по маяку і продовжують утримувати", - цитує Кореспондент.

Сірий також повідомив, що активісти відмовилися говорити з російськими військовослужбовцями, пояснивши, що на території маяка моряки РФ перебувають незаконно, тому що є рішення судів про повернення маяків Україні та заява міністра оборони України про повернення маяків.

Відео дня

"Ми буде говорити тільки з українською стороною і сподіваємося, що якщо міліцію не пускали на територію маяка, то тепер, завдяки нашій акції, українська міліція зможе зайти сюди. Ми чекаємо на міліцію, відмовляємося відповідати на будь-які питання", - сказав спікер Студентського братства .

Як повідомлялося, близько 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації Студентське братство розпочали акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україні кримських маяків.

Раніше Сірий повідомив, що його колеги "почали демонтаж колючого дроту, яким російські військовослужбовці незаконно обплутали український маяк".