Печерський районний суд Києва переніс розгляд кримінальної справи проти екс-заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса ШЕПІТЬКА і екс-голови Державної митної служби України Анатолія МАКАРЕНКА на 15.00 10 жовтня.

Як повідомив УНІАН адвокат А.МАКАРЕНКА Олексій ДІРОЧКА, Т.ШЕПІТЬКА прооперовано, тому в судовому засіданні оголошено перерву на 2,5 тижні.

Суд перебуває на стадії оголошення обвинувального висновку.

Відео дня

Адвокат Т.ШЕПІТЬКА Сергій РЕПЕЦЬКИЙ уточнив, що його підзахисному зробили складну хірургічну операцію.

"Тарас ШЕПІТЬКО перебуває в лікарні на стаціонарному лікуванні. Операція була складна, він проходить реабілітаційний період", - сказав С.РЕПЕЦЬКИЙ.

За його словами, лікарі не можуть сказати, коли стан здоров`я Т.ШЕПІТЬКА дозволить йому брати участь у судових слуханнях.

Як повідомляв УНІАН, А.МАКАРЕНКА і Т.ШЕПІТЬКА звинувачують у перевищенні службових повноважень під час розмитнення газу в 2009 році після підписання відповідних угод між НАК «Нафтогаз України» і російським ВАТ «Газпром».

5 липня цього року Апеляційний суд Києва звільнив А.МАКАРЕНКА і Т.ШЕПІТЬКА з-під варти. Суд мотивував своє рішення їхніми позитивними характеристиками, клопотанням поважаних людей про їхнє звільнення, поганим станом здоров`я А.МАКАРЕНКА і наявністю у Т.ШЕПІТЬКА неповнолітніх дітей.