Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН розкритикував Кабінет міністрів за легковажний підхід до документів, які направляються до парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні журналістам у Новограді-Волинському Житомирської області.

За словами спікера, «ще не встигне законопроект дійти до Верховної Ради, а вже кажуть, що він включений до порядку денного».

Відео дня

"Інколи ми стаємо очевидцями і учасниками процесу, коли документа у Верховній Раді немає, а він розлого коментується, пропагується і оцінюється , начебто він перебуває на розгляді у Верховній Раді", - сказав В. ЛИТВИН.

При цьому він навів як приклад ситуацію із угодою про зону вільної торгівлі з СНД. "На даний момент цього документа у Верховній Раді немає, а розмови ми чуємо більш ніж тиждень", - сказав спікер.

При цьому він критично висловився щодо якості документів, які надходять з Кабміну до парламенту.

"Друга обставина, про яку я повинен сказати і про яку я вже не можу замовчувати, - це якість документів, які подаються до Верховної Ради України. Вони потребують значного покращення. І на деталі, і на змістовну частину Кабміну слід звернути належну увагу", - підкреслив В.ЛИТВИН.

На його думку, у Кабміні потрібно створити спеціальний підрозділ, який би аналізував документи, що надходять від міністерств і відомств, «транзитом проходять через Кабмін і направляються до Верховної Ради».

"Парламент робить все для того, щоб підтримати Кабмін, але надалі такий легковажний підхід є неприйнятним у цьому відношенні у питаннях законотворчості", - сказав В.ЛИТВИН.