Тимошенко вже готова взяти за основу угоди ”будь-який варіант”Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО заявляє про готовність доопрацьовувати узгоджену угоду про створення коаліції на основі проекту “Нашої України”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала сьогодні журналістам. (УНІАН: 25 травня Рада партії "Народний Союз Наша Україна" ухвалила власний проект коаліційної угоди та підтвердила намір проводити переговори з БЮТ та СПУ).

Зокрема, коментуючи висловлювання представника “Нашої України” Петра ПОРОШЕНКА, що коаліційна угода буде підписана на основі варіанту «Нашої України», Ю.ТИМОШЕНКО підкреслила: «Візьмемо будь-який варіант за основу і доопрацюємо його – і нікому не дамо зруйнувати цей шанс, який вдруге отримала Україна».

Відео дня

За її словами, вона є невиправним оптимістом і залишиться ним назавжди.

«Я вірю в те, що це скликання Верховної Ради, де є велика кількість народних депутатів трьох демократичних сил, може змінити життя України на краще, – я вірю, що ми справимось з цією роботою», - заявила Ю.ТИМОШЕНКО.

Вона зауважила, що знає, що це буде важко, але вони поставили це завдання і будуть неухильно йти цим шляхом.

Вона звернула увагу журналістів, що сьогодні вся фракція БЮТ в білому одязі (Представники БЮТ на перше засідання ВР прийшли у білих светрах з червоними сердечками на грудях - УНІАН). «Це не просто так, ми хотіли привнести в цю політичну смуту, в цей політичний бруд трішки чистоти, і тому білий колір - це просто як символ привнесення чистоти в політику, привнесення прозорості, послідовності, відданості своїй нації. І я знаю, що з символу – з кольору – ми перейдемо до реальних справ», - наголосила вона.

Ю.ТИМОШЕНКО підкреслила, що коаліція демократичних сил буде обов’язково створена. «Я щиро віддана цій справі і думаю, що сьогодні ми втрьох – «Наша Україна», соціалісти і ми - оголосимо про те, що рішення про створення коаліції прийнято», - підкреслила вона.

За словами лідера БЮТ, вчора під час зустрічі з «Нашою Україною» була тверда домовленість про створення коаліції. Вона буде стабільна, єдина, і «ніхто не зможе це розхитати».

Говорячи про те, скільки триватиме спікеріада, Ю.ТИМОШЕНКО нагадала, що Конституція України обмежила термін - один місяць.

Вона зауважила, що як тільки буде створена коаліція, питання буде вирішено абсолютно щодо всіх посад.