24 квітня 2012 року о 17:00 у міському мистецькому навчальному закладі «Натхнення» за адресою вул. Данькевича, 4-А відбудеться урочистий концерт та нагородження переможців шкільного конкурсу «ДЕСНЯНСЬКИЙ – ЦЕ РАЙОН, У ЯКОМУ Я ЖИВУ, МЕНІ ЙОГО РОЗВИВАТИ», який пройшов у всіх без винятку школах району. Ініціатором проведення районного конкурсу виступило об’єднання громадян «За Троєщину!» за підтримки та сприяння управління освіти Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації.

Конкурс розпочався в жовтні минулого року та проходив у кілька етапів. Основна мета конкурсу – надання школярам можливості проявити свою ерудицію, знання та творчі здібності в різних напрямках, виховання в учнівської молоді національно-патріотичних почуттів, гордості за свій рідний район.

Нагородження переможців відбудеться у 10 номінаціях:

Відео дня

1. Прозовий твір про район

2. Вірш про район

3. Авторська пісня про район

4. Малюнок про район

5. Соціальний плакат про район

6. Слоган про район

7. Соціально-економічний проект розвитку району

8. Фотографія школи на тему «Школа-зелений сад»

9. Дизайнерський проект озеленення району

10. Веб-сторінка загальноосвітнього навчального закладу

Конкурс викликав величезну зацікавленість серед школярів. Так, із 26 тисяч учнів, які навчаються у 47 школах Деснянського району, більше 7 тисяч взяли в ньому участь, тому організатори прийняли рішення зробити його щорічним.

«Сьогодні, коли у житті нашої держави та рідного Києва відбуваються помітні зміни, ніхто не повинен залишатися осторонь. Від кожного з нас залежить можливість просування вперед та закріплення досягнутих успіхів. Питання навчання та виховання дітей – ключове серед тих, що стоять перед столичною громадою, адже мова йде про наше майбутнє, – наголосив народний депутат України, голова ради об’єднання громадян «За Троєщину!» Валерій Борисов. – Саме заради дітей, заради їхнього майбутнього ми живемо і працюємо, і саме діти мають сказати, якому бути Деснянському району».