Юрій Луценко

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, колишній перший заступник начальника Департаменту карного розшуку МВС України Сергій Редька, відповідаючи на питання, наголосив, що за законністю проведення оперативно-розшукових заходів постійно наглядала Генеральна прокуратура, а в МВС ці функції здійснював начальник оперативного підрозділу, тобто заступник міністра.

У свою чергу, колишній начальник департаменту оперативно-технічних заходів Олександр Подвальний відзначив, що ніяких порушень закону в знятті інформації каналів зв`язку колишнього водія В.Сацюка не було – всі заходи проводилися суто в рамках чинного законодавства.

Третій свідок – колишній заступник начальника департаменту оперативно-технічних заходів Микола Сиченко, який входив до складу комісії з перевірки законності проведення оперативних заходів, сказав, що ніяких порушень виявлено не було. На даний момент в судовому засіданні оголошено технічну перерву на 15 хвилин, після чого суд продовжить допит свідків.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Ю.Луценко висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння колишнього Президента України Віктора Ющенка. Ю.Луценко звинувачують в тому, що в 2009 році на посаді голови МВС він продовжив оперативні заходи щодо розслідування справи про отруєння В.Ющенка.

Цей епізод справи стосовно екс-міністра було виділено в окрему справу 21 січня 2012 року.

Сторона звинувачення планує викликати на допити до суду 14 свідків у цій справі.