Октоїх (Осьмогласник)

Як повідомили в прес-центрі Управління СБУ в Донецькій області, набув чинності вирок Амвросіївського районного суду Донецької області стосовно місцевого жителя, який намагався незаконно вивезти з України старовинні предмети.

У повідомленні нагадали, що на території поста «Успенка» під час митного огляду автобуса «Донецьк-Ростов» співробітники СБУ виявили в одного з пасажирів два раритетних видання: одне заховане в сумці з особистими речами, інше - під одягом на тілі. Експертизою було встановлено, що вилучені книги - «Октоїх, сиріч, Осьмогласник» 1818 року (видання є пам'яткою стародруку) і «Загальна історія» 1894 року (перше російськомовне прижиттєве видання німецького історика Оскара Йегера) - становлять культурну цінність. Окрім того, в речах контрабандиста виявили орден та п'ять медалей Великої Вітчизняної війни, а також 24 монети часів царської Росії.

На цю тему: Контрабандист ртуті засуджений на три роки

Відео дня

Зазначені предмети контрабандист вивозив для продажу знайомому російському колекціонерові.

Вироком суду зловмисника визнано винним за ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, йому пред'явлено покарання - позбавлення волі на 3 роки з іспитовим терміном 2 роки.

Культурні цінності конфісковані в дохід держави.