Юлія Тимошенко та Сергій Власенко відповідають на запитання журналістів під час перерви у засіданні Печерського суду

Як передає кореспондент УНІАН, про це С.Власенко заявив сьогодні під час прес-конференції.

За його словами, як і раніше клініка Charite готова запропонувати Ю.Тимошенко подібну терапію у себе і наголошують на тому, що лікування екс-прем’єр-міністра вкрай необхідне.

Він процитував два висновки лікарів клініки Charite.

Відео дня

Перший висновок датований 15 жовтня поточного року.

«Судові слухання, які постійно призначаються, безперервне відеоспостереження, постійна присутність охорони, навіть при розмовах з лікарями, оприлюднення конфіденційної інформації та документів, розповсюдження у ЗМІ відеозаписів загострюють захворювання та роблять неможливим повне одужання», - процитував С.Власенко висновок лікарів клініки Charite.

Крім того, йдеться у висновках, той факт, що постійно за Ю.Тимошенко стежать охоронці-чоловіки, обмежують готовність пацієнтки вільно пересуватися.

Крім того, лікарі зазначають, що в існуючих умовах одужання Ю.Тимошенко в Україні неможливе.

«Лікарі Charite готові і надалі брати участь у лікуванні протягом довгого часу», - сказав С.Власенко.

Крім того, він процитував висновок, датований 19 жовтня. Зокрема, лікарі Charite критикують оприлюднення відеозаписів перебування Ю.Тимошенко в лікарні.

«Це ще одне серйозне порушення принципу довіри, на який кожен пацієнт повинен розраховувати. Це чергове неправомірне використання конфіденційної інформації, що з точки зору лікарів є абсолютно неприйнятним», - йдеться у висновку.

«Таким чином, українська тюремна адміністрація підтверджує висловлені ще у березні 2012 року побоювання лікарів Charite, що такі умови, які є несумісними із лікуванням пацієнтки», - додав С.Власенко.