Охтирська міськрада

Як повідомив кореспонденту УНІАН О.Медуниця, проект зареєстрований сьогодні, 20 лютого (номер реєстрації 2348 - УНІАН).

За його словами, проектом постанови пропонується призначити позачергові вибори Охтирського міського голови на 21 квітня 2013 року.

"Реалізація цієї постанови не потребує додаткових видатків з Державного бюджету України та буде реалізована за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на проведення позачергових виборів. Дане питання регулюється Конституцією України та Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». І головне – прийняття цієї Постанови надасть право мешканцям міста Охтирка використати своє право на вибір міського голови та зніме напругу, яка склалась у місті у зв’язку з зловживанням проведення термінів позачергових виборів», - відзначив О.Медуниця.

Відео дня

Довідка УНІАН. На чергових виборах 31 жовтня 2010 року Охтирським міським головою був обраний Олег Касьяненко. 15 квітня 2011 р. він склав повноваження міського голови за власним бажанням. У зв’язку з цим Охтирська міська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Охтирського міського голови, що до сьогодні не зроблено.

Відповідно до Конституції України і Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» у разі дострокового припинення повноважень позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою України на неділю не пізніш як за 60 днів до дня виборів.

Витрати на підготовку і проведення позачергових місцевих виборів здійснюються за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України.