Лідер Української республіканської партії “Собор” Анатолій МАТВІЄНКО вважає найкращою для України коаліцію “Нашої України – Народної Самооборони”, Партії регіонів і БЮТ, але прогнозує створення “демократичної коаліції”.

Про це він повідомив під час інтернет-конференції.

Лідер УРП “Собор” підкреслив, що він виступає за формування демократичної коаліції, “за те, що всі депутати блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” мають підтримати ту кандидатуру на посаду прем’єра, яку запропонує БЮТ”. Однак, говорячи про зміст програми коаліції, А.МАТВІЄНКО висловив думку, що “вона має бути програмою домовленості і певного компромісу всіх суб’єктів її творення”. “І за ті позиції, які декларувала БЮТ і, на погляд НУ-НС, які є нереальними, не можна звинувачувати НУ-НС, що він просить виключити їх з коаліційної угоди, або конкретно якусь партію, яка входить до НУ-НС”, - зауважив А.МАТВІЄНКО. Він вважає, що “це не означає, що БЮТ не може добиватися реалізації виконання своїх обіцянок, і це залишається за ним, але не можна ґвалтувати інших за те, у чому ти щиро переконаний, - варто відмовитися, бо це вже не демократична коаліція, а якась авторитарна, а відтак і перспектива її не дуже втішна”.

Відео дня

А.МАТВІЄНКО прогнозує, що “демократична коаліція буде створена швидше за все 95 до 5”. За його словами, дуже важливо, щоб ця демократична коаліція була створена і працювала не за ради президентських виборів, а задля розв’язання найболючіших проблем сьогодення.

“Якщо це буде покладено в основу, то вона буде працювати до наступних парламентських виборів, сподіваюсь, чергових. Якщо ж популізм очікування президентських виборів в її роботі переможе, то коаліція буде недовготривалою”, – підкреслив він.

Разом з тим лідер УРП “Собор” переконаний, що “найкраща коаліція з точки зору інтересів України – коаліція БЮТ, ПР і НУ-НС”. “Без ЯНУКОВИЧА і без Юлії ТИМОШЕНКО на посаді прем’єра, але з активною участю і ЯНУКОВИЧА, і ТИМОШЕНКО у державотворчій праці, визнаючи їх претензії на майбутні президентські вибори. Але це моя романтична мрія”, – додав А.МАТВІЄНКО.