Грібаускайте намагається об`єднати сили друзів України

Про це повідомляє сьогодні видання The Lithuania Tribune.

“Інколи справа однієї особи символізує і є свого роду вершиною піраміди цілого процесу. Таким чином, я розумію, що одна особа не має бути перешкодою (інтеграції в ЄС), однак якщо ця особа чи її справа символізує певний процес в країні, і саме так сприймають цю справу інші країни, тоді йдеться про зовсім іншу проблему”, - сказала Грібаускайте, яка перебуває зараз в Братиславі на саміті глав держав Центральної Європи.

Президент Литви також зазначила, що хоче використати цей саміт для започаткування попередніх дискусій щодо майбутнього саміту “Східного партнерства”, який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі і на якому може відбутися підписання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Відео дня

На тему: Коморовський: В ситуації з Україною йде гра з найвищими ставками

“Успішні переговори відбуваються, і ми бачимо, що дві країни мають достатньо гарні перспективи. Я хочу висловити задоволення тим фактом, що ми тільки-но завершили переговори з Молдовою про угоду про вільну торгівлю, і, таким чином, щонайменше парафування цієї угоди може відбутися у Вільнюсі”, - сказала Президент Литви.

“І, звичайно, я намагаюся об'єднати фронт, як я кажу, чи групу країн, які реально підтримують прагнення України для того, щоб якомога більше країн могли підтримати перспективу підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Вільнюсі”, - додала вона.