Як повідомив УНІАН заступник голови партії “Батьківщина” Григорій Немиря телефоном з Відня, про це йшлося на  надзвичайному саміті ЄНП, що відбувся в столиці Австрії.

Він зазначив, що питання торговельних відносин було піднято в контексті останнього саміту “великої вісімки”, в документі, за підсумками якого, йшлося про підтримку економічної інтеграції Росії з іншими країнами в регіоні на принципах Світової організації торгівлі (СОТ).

“Ця частина обговорювалася з точки зору можливих інтерпретацій, чи не означає така формула, що Сполучені Штати і ЄС фактично махнули рукою на Україну і примирилися політично з тим, що вона буде в сфері економічної інтеграції з Росією”, - зазначив Г.Немиря.

Відео дня

На цю тему: Немиря закликав ЄНП вимагати звільнення Тимошенко до підписання асоціації

За його словами, під час обговорення цього питання стало зрозуміло, що таким чином лідери ЄС та США підтримали ситуацію, яка вже існує в регіоні з наголосом на тому, що євроінтеграційні об’єднання краще робити за принципами СОТ.

“Було також підкреслено несумісність зони вільної торгівлі з участю в Митному союзі чи Євразійському економічному союзі”, - наголосив Г.Немиря.