віктор суслов

Як передає кореспондент УНІАН, міністр Кабінету міністрів Олена Лукаш повідомила журналістів, що відповідне розпорядження було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

На тему: Екс-міністр: Заборона валютних депозитів призведе до банківської кризи

Кабмін призначив Суслова представником в Євразійській економічній комісії (з місцем перебування у місті Києві) .

Відео дня

Крім того, уряд доручив Міністерству закордонних справ, Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з іншими зацікавленими органами виконавчої влади у місячний термін розробити положення про представника України в ЄЕК.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і одержати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Євразійська економічна комісія створена рішенням президентів Росії, Білорусі і Казахстану наприкінці 2011 року як єдиний постійно діючий регулюючий орган Митного союзу та Єдиного економічного простору (на сьогодні до складу входять РФ, Білорусь, Казахстан з можливістю приєднання інших країн). Має статус наднаціонального органу управління. Організація не підпорядкована якомусь з урядів трьох країн. Рішення обов'язкові для виконання на території трьох країн. З 1 січня 2012 року на теренах Росії, Білорусі і Казахстану запрацювала нова інтеграційна структура - Єдиний економічний простір (ЄЕП). ЄЕП має стати важливою віхою на шляху до створення більшого інтеграційного об'єднання - Євразійського економічного союзу, ідею якого ще у 1994 році запропонував Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Євразійський економічний союз планує розпочати свою роботу з 1 січня 2015 року.