Арсеній ЯценюкГолова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК звернувся в Генеральну прокуратуру для порушення кримінальної справи стосовно депутата-"регіонала" Владислава ЛУК’ЯНОВА за фактом вилучення картки для голосування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам член фракції БЮТ Михайло ПОЖИВАНОВ.

«Наскільки мені відомо, А.ЯЦЕНЮК написав заяву на ім`я генерального прокурора, щоб було порушено кримінальну справу стосовно народного депутата, який вирвав картку (А.ЯЦЕНЮКА) із системи голосування», - сказав М.ПОЖИВАНОВ.

Відео дня

На його думку, Генеральна прокуратура має порушити кримінальну справу.

«Буде внесене подання про притягнення його (В.ЛУК’ЯНОВА) до кримінальної відповідальності. Верховна Рада 226 голосами дасть на це згоду, щоб у майбутньому ніколи і ні в кого не виникало бажання виривати картку для голосування, заважати здійснювати вільне волевиявлення будь-якому народному депутату чи то з опозиції, чи то з коаліції», - підкреслив М.ПОЖИВАНОВ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 грудня, під час голосування за повернення до питання обрання лідера БЮТ Юлії ТИМОШЕНКО на посаду прем`єр-міністра, фракція Партії регіонів заблокувала трибуну ВР. При цьому член цієї фракції В.ЛУК’ЯНОВ вилучив із системи голосування картку голови ВР А.ЯЦЕНЮКА.