Вибори пройшли рік тому.

Попередні результати розслідування засвідчили, що 56 обраних народних представників запропонували хабарі 518 депутатам. Розмір хабара перевищив 110 мільйонів юанів (близько 18 мільйонів доларів), передає РИА Новости з посиланням на агентство «Сіньхуа».

Читайте також: У парламенті Китаю нарахували більше 30 доларових мільярдерів

Відео дня

Результати виборів, в результаті яких перемогли ці 56 депутатів, були визнані недійсними під час пленарної сесії провінційних ЗНП, які завершилася в суботу. Місцеві законодавчі збори прийняли відставку 512 депутатів, які підозрюються в корупції. Ще шість депутатів, які не пропонували і не брали хабар, подали у відставку або були звільнені за «серйозні дисциплінарні порушення».

У заяві ЗНП провінції Хунань наголошується, що даний випадок є серйозним прецедентом, «викликом для китайської системи народних зборів, соціалістичної демократії, закону і партійної дисципліни». Влада проводить розслідування щодо членів партії і простих громадян, причетних до інциденту. Усіх винних буде суворо покарано відповідно до закону і принципу партійної дисципліни, наголошується в заяві.