Коморовский / smolensk-2010.pl

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це заявив Президент Польщі Броніслав Коморовський сьогодні на прес-конференції.

”Я переконаний, що це Польща - та звернуся у цій справі до польського уряду - може і повинна підготувати відповідний пакет пропозицій задля початку системної реформи в Україні”, - сказав Президент.

Читайте такожСьогодні в Польщі запалять свічки в память про загиблих на Майдані

Відео дня

За його словами, зокрема, треба підготувати групи експертів, допомогою яких зможе скористатися новий уряд України.

”Котрий буде урядом не лише національної єдності - як ми би хотіли - але теж урядом єдиного шансу задля того, аби наздогнати втрачений Україною час”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, представники Польщі, котра вступила в Європейський Союз в 2004 році, неодноразово заявляли, що готові поділитися своїм досвідом реформ.

Польща, котра підписала угоду про асоціацію з ЄС наприкінці 1991 року, заявляла, що Україна у випадку підписання такого документу зможе розвиватися за її взірцем.

Відмова українського уряду підписати такий же документ у листопаді 2013 року спричинив найбільші масові протести в країні за останні майже 10 років та привів до першого в сучасній історії країни масового кровопролиття, жертвами якого стали щонайменше 77 людей.