Пеклушенко выгнали с аппаратного совещания

У Запоріжжі представники Майдану вигнали голову облдержадміністрації Олександра Пеклушенка з апаратної наради ОДА.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в приміщення, де проходила апаратна нарада, яка кожного понеділка традиційно проводиться в будівлі Запорізької облдержадміністрації, після розгляду першого питання "Про підготовку області до посівної кампанії 2014 року", увійшли кілька десятків представників запорізького Майдану.

Відео дня

Читайте такожУ Запоріжжі учасники Майдану опечатали кабінети керівництва Запорізької ОДА

Активісти, піднявшись на трибуну, заявили, що Радою Майдану прийнято рішення про відсторонення голови ОДА Пеклушенка від займаної посади і вимагали, щоб він пішов з наради.

Губернатор зі сцени, на якій розташована президіа, спробував виголосити промову - подякувати запорожцям за роботу, але його заплескали і під крики «Ганьба!» випровадили із зали засідань.

Співробітників правоохоронних органів у приміщенні не було помічено.

Зараз в овальному залі будівлі облдержадміністрації проходить засідання Ради запорізького Майдану. За неофіційними даними, нею прийнято рішення, що тимчасово керувати Запорізькою областю буде екс -прокурор Запорізької області Олександр Шацький, який брав активну участь у діяльності запорізької опозиції.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає: телефони членів Ради і самого Шацького не відповідають.

Читайте такожУ Запоріжжі невідомий кинув «коктейль Молотова» в синагогу

Водночас прес-служба Запорізької облдержадміністрації сьогодні розмістила на офіційному сайті ОДА інформацію, згідно з якою губернатор перебуває у відрядженні, а керівництво областю здійснює перший заступник губернатора Віктор Ємельяненко.

«Повноваження щодо керівництва регіоном покладені на першого заступника облдержадміністрації Віктора Ємельяненка. Голова запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко перебуває у відрядженні», - йдеться в інформації прес-служби.

Відео Taras Bilka