Хейгел / REUTERS

США повністю "підтримують територіальну цілісність України, та чекають такого ж ставлення від інших міжнародних партнерів". Про це заявив за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО міністр оборони США Чак Хейгел, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами Хейгела, міністри оборони Росії та США обговорять ситуацію навколо "російських навчань, що проходять поблизу українського кордону". "Я маю намір у найближчі дні обговорити ситуацію з міністром (оборони РФ Сергієм) Шойгу, також у нас проходять консультації наших міністрів закордонних справ, ми з Росією перебуваємо в контакті за іншими каналами. Ми запитуємо російську сторону про їх наміри і плани, - сказав він. - Я ще не бачив всіх повідомлень про ситуацію в Криму, ми стежимо за нею дуже пильно. Поки ми не зрозуміли, що там відбулося, хто за це відповідає, необхідно діяти дуже обережно, не допускаючи ескалації зі всіх сторін".

Читайте такожБілий дім закликає поважати територіальну цілісність України - заява

Відео дня

"Ми уважно спостерігаємо за веденням російських військових навчань, які розпочалися вчора біля українського кордону", - підкреслив він.

"Ми розраховуємо, що Росія буде утримуватися від будь-яких дій, які можуть бути неправильно інтерпретовані. Ми розраховуємо, що Росія буде залишатися транспарентною у своїх військових навчаннях", - сказав він.