REUTERS

В адміністративних будівлях Сімферополя перебувають «кримські структури, ображені українською владою», вони прийшли туди на запрошення місцевих депутатів, заявив журналістам парламентарій республіки, лідер Російської громади Криму Сергій Цеков.

Ще один депутат - Володимир Кличніков - стверджує, що в аеропорту Сімферополя не російські військові, як про це пишуть у ЗМІ, а кримські загони самооборони.

Читайте такожУ Криму ракетний катер ЧФ РФ заблокував вихід українським прикордонним кораблям - джерело

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, будівлі Радміну та Верховної ради Криму рано вранці 27 лютого захопили невідомі. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "теракт".

Пізніше 27 лютого парламент Криму на позачерговій сесії відправив у відставку Радмін Анатолія Могильова і призначив новим прем'єром АРК лідера партії «Русское единство» Сергія Аксьонова.

Читайте такожОпубліковано відео польоту бойових вертольотів в бік захопленого аеропорту в Криму

Парламент також призначив проведення всекримського референдуму про розширення повноважень автономії на 25 травня.

Із ночі 28 лютого в аеропорту Сімферополя перебуває кілька десятків людей у військовій формі з автоматами. Крім того, в аеропорту присутня група людей із георгіївськими стрічками. Всі вони говорять, що охороняють територію від можливого прибуття "бандерівців" із материкової України.