REUTERS

Станом на 10 березня в Криму перебуває 18 тис. 780 російських військовослужбовців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Читайте такожУкраїна із запізненням реагує на військові дії Росії у Криму - експерт

Відео дня

“За даними правоохоронних органів і силових структур, кількість військовослужбовців Росії в АРК станом на 10 березня оцінюється, за найскромнішими підрахунками, у 18 тис. 780 військовослужбовців, з них 11 тис. 370 військовослужбовців Чорноморського флоту Росії, в тому числі 2 тис. 350 морських піхотинців та понад 7 тис. 400 військовослужбовців зі складу інших з'єднань і частин Збройних сил РФ”, - сказав Перебийніс.

За його словами, загалом з початку загострення ситуації в АРК російськими військовослужбовцями заблоковано та виведено з ладу 40 з 56-ти об'єктів Державної прикордонної служби, захоплено 20 об'єктів і заблоковано 46 об'єктів державної інфраструктури. Зокрема, захоплено 4 військових частини та заблоковано 37.

“Російська сторона намагається законсервувати політичний статус-кво в очікуванні призначеного на 16 березня так званого референдуму про статус Криму, уникає будь-яких форматів розв'язання конфліктної ситуації”, - сказав Перебийніс.

Читайте такожТенюх пояснив, чому українська армія не дає відсіч окупантам в Криму

Як повідомляв УНІАН, 1 березня Рада федерації Росії одностайно прийняла пропозицію Президента РФ Володимира Путіна про введення військ до України.

При цьому в Криму з 27 лютого російські військовослужбовці блокують роботу військових частин, прикордонні пости, чинять моральний і фізичний тиск на прикордонників і військовослужбовців.