Нурсултан Назарбаев

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він повідомив, що 26 березня до МЗС був викликаний радник-посланник Посольства Республіки Казахстан в Україні Аргін Оспанов.

“Першим заступником міністра закордонних справ України Наталією Галібаренко казахстанській стороні було вручено ноту, в якій висловлено занепокоєння змістом заяви президента Республіки Казахстан щодо подій в Україні, зробленої 25 березня на брифінгу в Гаазі”, - сказав Перебийніс.

Відео дня

Читайте такожКазахстан підтримав агресію Росії проти України

Зокрема, було зазначено, що вони йдуть у розріз із загальноприйнятими нормами міжнародного права і позицією більшості країн світу, суперечать партнерським відносинам між двома країнами та не є прийнятними для української сторони.

Як відомо, 25 березня на брифінгу в Гаазі Нурсултан Назарбаєв сказав, що завданням для України є проведення виборів, що дозволить повернути ситуацію у правове поле. «Слід обрати законного президента, парламент і легітимний уряд. Потім на цій основі необхідно провести мирні переговори і спільно вийти із ситцуації, що склалася», - сказав він.