Россия кремль / Фото : REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів у Києві.

“Я б не погодився, що санкції, які вже запроваджені щодо Росії, не мають впливу. Вони мають вплив, і це можна побачити з поведінки деяких високопоставлених росіян”, - сказав Баєр.

Він нагадав слова державного секретаря США Джона Керрі про те, що США і союзники готові рухатися далі, щоб “змусити Росію платити ще більше”.

Відео дня

Читайте такожМінфін США попередив Росію про можливості розширення санкцій

“Усім дуже важливо розуміти, що незаконні дії Росії продовжуються, що вони зайшли у Крим, і вони звідти не вийшли. Вони також зібрали війська на кордоні (з Україною), і ці війська там поки що залишаються. Це неправильно і це треба змінити”, - сказав Баєр.

На його переконання, агресивна поведінка Росії показує, швидше за все, її слабкість, а не силу. Він вважає, що є перспектива сильної Росії у майбутньому, але така сильна Росія може початися із сьогоднішнього дотримання нею міжнародного права і своїх міжнародних зобов`язань. “Її незаконні дії в Україні або деінде за її кордонами не допоможуть їй вирішити проблеми, які вона сама має”, - сказав Баєр.

На його думку, Росії в усіх аспектах було б вигідно мати поруч процвітаючу, заможну і демократичну Україну, яка могла б бути вигідним торговельним партнером і стабільною державою на її кордонах.

“Звичайно, для всіх очевидно, що параноїдальна політика перш за все має негативні наслідки для України, але для Росії ця політика також має погані наслідки”, - сказав Баєр.