Всеволод Лоскутов
У посольстві Російської Федерації в Україні вважають, що державна програма сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, які проживають за кордоном, сприяє зміцненню гуманітарних зв`язків.

Про це сказав радник-посланник посольства Російської Федерації в Україні Всеволод ЛОСКУТОВ перед церемонією вручення посвідчень учасників державної програми сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, які проживають за кордоном.

«Програма працює для зміцнення людських, гуманітарних зв`язків між громадянами Росії та України», - сказав він.

Відео дня

В.ЛОСКУТОВ нагадав, що програма працює на основі указу президента Росії Володимира ПУТІНА від 22 червня 2006 року.

За його словами, на реалізацію цієї програми виділяються «серйозні бюджетні кошти і потужні адміністративні ресурси».

Звертаючись до учасників програми, В.ЛОСКУТОВ зазначив: «Ми сподіваємося, що Росія стане для вас новим домом, але в той же час ми переконані, що ви збережете тісні зв`язки з Україною – нашим стратегічним партнером».

В.ЛОСКУТОВ запевнив, що Росія робитиме все можливе, щоб «ті, хто добровільно пов`язав з нею свою долю», почувалися затишно і могли реалізуватися.

Він вручив свідоцтва учасникам програми, які переїздять з України до Калузької, Тверської області, а також до Калінінграда й Липецька. Раніше за цією програмою до Росії виїхали п`ять українців з Харкова.