На референдум людей

Керівники комунальних підприємств Донецької міськради пригнали людей голосувати на "референдум" сепаратистів.

Про це повідомляє сайт "Новости Донбасса".

Водночас видання зазначає, що в Горлівці ректор місцевого вишу відмовився відкрити приміщення для бойовиків, щоб ті розмістили там "виборчу дільницю".

Відео дня

Нагадаємо, за інформацією "НД", станом на 8.00 у Донецьку не спостерігається виборча активність, центральні й районні вулиці порожні. Більшість шкіл Калінінського, Будьоннівського, Ворошиловського районів закриті. Біля будівлі ЦВК у Донецьку чергують «бійці самооборони Донецької народної республіки», в руках у них автомати.

Читайте такожСША не визнають результати незаконного «референдуму» на Донбасі

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня в Донецьку проросійські сепаратисти штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради й ухвалення депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії.

7 квітня сепаратисти, які захопили будівлю, оголосили про створення суверенної держави «Донецька республіка» і про намір провести 11 травня референдум про статус регіону.

Офіційний Київ наполягає, що "референдум", який планують провести проросійські сепаратисти 11 травня, нелегітимний.

Сьогодні в Донецькій області незареєстрована організація "Донецька республіка" проводить «референдум» із питання незалежності так званої "Донецької народної республіки".