мид

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України щодо нелегітимного опитування про статус Донецької та Луганської областей.

Як наголошується у документі, «проведення 11 травня ц.р. інспірованого, організованого та фінансованого Кремлем нелегітимного «референдуму» про статус Донецької та Луганської областей є юридично нікчемним та не матиме жодних правових наслідків для територіальної цілісності і устрою України».

У МЗС підкреслили, що організатори цього злочинного фарсу свідомо пішли на порушення Конституції та законодавства України, знехтували закликами української влади та міжнародного співтовариства.

Відео дня

Читайте такожФермери та шахтарі Луганщини проігнорували "референдум" - ЗМІ

«Переважна більшість громадян України в Донецькій та Луганській областях не піддаються на ці свавільні дії та не беруть в руки злочинний ”бюлетень”, скроплений кров`ю співвітчизників». – йдеться у документі і наголошується: «Український народ не визнає жодних терористичних референдумів ані на Донеччині, Луганщині, ані в Криму». 

«Такою ж є реакція всього міжнародного співтовариства», - зауважили в МЗС.

«Наша держава виступає за діалог національної єдності, в якому не має місця погрозам і тероризму, а є відкритість та згуртованість всіх громадян доброї волі, які прагнуть миру, стабільності та добробуту для України», - підкреслюється в коментарі.